Haaruitval oorzaken – Behandeling haarverlies

Behandeling haarverlies - Haaruitval oorzakenHaarverlies komt in vele vormen bij mannen voor, én in de meeste gevallen vindt het niet louter ’s nachts plaats, tenzij het om een medisch probleem gaat. Het is een geleidelijk proces dat aan verschillende leeftijden kan plaatsvinden. Het begint op de kruin, de zijkanten van het hoofd, rondom de hoofdhuid of op verschillende, afzonderlijke plekken. Eenmaal mannen aan haarverlies lijden, proberen ze er alles aan te doen om het tegen te gaan en hopen ze dat ze het gewoon in hun hoofd inbeelden. Helaas bevindt het probleem zich op hun hoofd en zijn de eerste symptomen doorgaans slechts het begin.

Wanneer haarverlies voorkomt, gaan mannen hopeloos op zoek naar de oorzaak ervan, wat meestal begint met hun vader en grootvader. Dit is echter nutteloos aangezien er geen verband bestaat met het haarverlies van bloedverwanten. Men kan allemaal hetzelfde gen hebben, maar in de meeste gevallen is het niet mogelijk om te voorspellen wie er precies aan haarverlies zal lijden. Doe niet aan zelfdiagnose en ga naar de arts om te bepalen wat de beste strategie is om jouw probleem op te lossen.

Waarom is haarverlies bij mannen zo’n groot probleem?

IJdelheid is een vaak voorkomende menselijke emotie waar iedereen zich schuldig aan maakt. De meeste mannen zullen doorgaans eender welke vorm van ijdelheid en narcisme ontkennen, maar haarverlies blijkt toch steeds hun Achilleshiel te zijn. Niemand van ons (of toch de meesten) draagt evenveel make-up als vrouwen, brengt extensions aan, laat zijn nagels onderhouden, kleurt zijn haar of ondergaat eender welke lichaamsveranderingen (bv. liposuctie, bilimplantaten, enz.). Er zijn uitzonderingen, maar laat ons in dit artikel houden aan de algemene regel. In elk geval: wanneer we aan haarverlies beginnen te lijden, verliezen we alle moed en zijn we in één slag werkelijk hopeloos.

De meeste mannen zijn geen superhelden – met lange blonde lokken haar en bovennatuurlijke krachten. Maar ijdelheid dragen we met ons in mee in ons DNA, én we kijken maar al te vaak in de spiegel of ons haar er nog goed uitziet. Naarmate we ouder worden, maken we ons geen zorgen om wat grijs haar, wat uitdunning of rimpels, maar het maak ons wel uit of we nog haar hebben of niet. Als het écht geen probleem was, waarom zou de markt voor behandelingen van haarverlies bij mannen dan miljarden euro’s waard zijn?

Wat is de volgende stap om met haarverlies om te gaan?

Eenmaal je zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid een laagte bereiken, moet je proactief zijn en opzoek gaan naar een oplossing. De eerste stap is steeds te gaan praten met een dokter. Voordat je tijd verspilt door tot 2 uur ’s nachts op het internet rond te surfen, op zoek naar de ‘ideale remedie’ voor haarverlies, moet je even een stap terugnemen en diep inademen. Ga eerst een arts raadplegen zodat deze je haarverlies kan inschatten en een behandeling kan voorstellen. In de meeste gevallen lijdt men aan alopecia androgenetica, een vaak voorkomende vorm van haarverlies, hoewel haarverlies in sommige gevallen ook deel kan uitmaken van een groter onderliggend medisch probleem.

Na overleg met de arts kan je vervolgens je opties onderzoeken voor jouw specifiek haarverlies. Het internet barst van de behandelingen, gaandeweg van erg effectief tot volkomen onzin. Het kan erg overweldigend zijn wanneer je niet weet waarop je moet letten en elke blog besluit te lezen om elke behandeling na te gaan. Lees alleen artikelen van gerenommeerde tijdschriften en publicaties en ga in geen elk geval op zoek naar dé magische pil, want die bestaat simpelweg NIET!

Vind de beste oplossing om haarverlies bij mannen te behandelen

Indien je lijdt aan alopecia androgenetica en op zoek bent naar een permanente oplossing, dan zijn er slechts enkele behandelingen die werkelijk succesvol zijn. Mannen denken graag dat ze alwetend zijn en geloven dat zijn de enigen zijn die een werkende behandeling kunnen vinden. Eenmaal ze echter alle opties hebben uitgeprobeerd of hebben onderzocht, zijn ze klaar om de volgende stap te nemen. Zoals we al eerder zeiden, is er geen magisch middel om haarverlies ongedaan te maken. Er zijn echter twee technieken (transplantaties en medicatie) die zich telkens opnieuw bewijzen.

Hoe dan ook is het een serieuze stap en moet je jouw arts of specialist raadplegen. De uitkomsten zijn erg verschillend aangezien haartransplantaties niet invasief zijn dankzij lokale anesthesie en Minoxidil & Finasteride weinig bijwerkingen hebben. Er zijn echter ook redenen waardoor een operatie niet mogelijk is, zoals bepaalde medische condities, en in sommige gevallen zijn bepaalde patiënten simpelweg te bang om de operatie te ondergaan. Hetzelfde geldt voor de medicatie, aangezien bepaalde gezondheidsredenen dicteren dat het gebruik van dergelijke medicatie geen optie is. Daarom is belangrijk om voldoende onderzoek te doen en een eerst specialist te raadplegen.

Op dit punt begint je zelfvertrouwen, hoewel het op een laag pitje staat, opnieuw te groeien naarmate je haarverliesbehandeling aanslaat. In plaats van er 10 jaar ouder uit te zien, is er een grote kans dat je er opnieuw zoals je werkelijke leeftijd uitziet, of zelfs jonger. Op dit punt kan je niet meer terug en ga je een nieuw leven tegemoet.

Heb je een beslissing gemaakt en wens je een haartransplantatie / haarimplantaten?

Je hebt besloten om de juiste beslissing te maken en een haartransplantatie uit te voeren. Na te lijden aan een laag gevoel van eigenwaarde en de manier waarop anderen je bekijken, wil je een oplossing die blijvend is. Het FUE Safe-systeem is (voor diegenen die kwalificeren) de meest natuurlijke, permanente en veiligste methode. Veilig omdat je wanneer je besluit medicatie te nemen, je op eender welk moment kan lijden aan ongewilde bijwerkingen, zowel op korte als lange termijn. Daarnaast moet je de medicatie voor de rest van je leven blijven nemen, wat erg duur en schadelijk kan zijn voor je lichaam. Als je toch voor eender welke redenen stopt, zijn al je eerdere inspanningen teniet gedaan.

 Haartransplantatie voor na - Resultaat

De vraag is nu waar je deze behandeling kan laten uitvoeren zodat je de beste kwaliteit en laagste prijs verkrijgt. Onderzoek toont aan dat landen zoals Turkije en India ideaal zijn voor goedkope behandelingen. De kostprijs is tot 70% lager dan in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en West-Europa. Maar daar staat ook iets tegenover: de kwaliteit van de procedure is doorgaans erbarmelijk gezien ze door ongekwalificeerde dokters en assistenten worden uitgevoerd in een slecht uitgeruste operatiekamer. De kans op complicaties, zoals infecties, is ook vele malen groter, wat kan leiden tot gezondheidsproblemen op lange termijn. Gezien de mogelijke gevolgen van een slechte transplantatie mag je je niet laten verleiden door de aantrekkelijke lage kostprijs.

FUE-haarverliesbehandeling in het buitenland

Het FUE Safe-systeem dat in de meeste landen wordt aangeboden kan erg duur zijn. Voor degenen onder ons die een gemiddeld inkomen hebben, is een haartransplantatie werkelijk onbetaalbaar. Er bestaat echter nog een andere optie die minder kostelijk is en niet inboet op kwaliteit.

Hongarije heeft zich de laatste jaren onderscheidden in Europa en elders als wereldhoofdstad van het medische toerisme, én in het bijzonder haartransplantaties. De kostprijs is beduidend lager (inclusief hotelkosten) en de kwaliteit is vergelijkbaar of beter dan in de bovengenoemde landen.

De uiteindelijke beslissing is een lange en moeilijke weg én in sommige gevallen een ware emotionele rollercoaster. We hebben allemaal onze redenen om ons haarverlies aan te pakken, en er is geen enkele andere oplossing dan een haartransplantatie. Het is een persoonlijke beslissing die je moet accepteren en je comfortabel bij moet voelen. Het FUE Safe-systeem is voor diegenen die kwalificeren ongetwijfeld de beste oplossing. En zelfs bij de gekwalificeerde en betaalbare klinieken in Budapest, zal het één van de beste beslissingen zijn die je ooit hebt gemaakt. Veel succes en we hopen je spoedig te zien in Boedapest!

loading…